Previous Next

Palat neorenascentist de inspiratie franceza, monument istoric in Bucuresti | CP479592

PRET: LA CERERE - NU SE APLICA TVA

CASA/VILA 33 CAMERE

DESCRIERE PROPRIETATE

Acesta proprietate maiestuoasa din secolul 19 cu o puternica semnificatie istorica este construita in stil neorenascentist francez cu accente arhitecturale neo-gotice imbinate armonios cu facilitatile unei locuinte din secolul 21. Proprietatea a apartinut liniei aristocratice Niculescu-Dorobantu si a fost proiectata de faimosul architect Grigore Cherchez. Izvoarele istorice arata ca arhitectura constructiei a fost inspirata de castelul lui Luis al XII lea din Valea Loarei. Cu o suprafata utila de 1462, 53 mp, casa este structurata pe mai multe niveluri: subsol, parter, 2 etaje si mansard. O bijuterie arhitecturala cu elemente gotice, arcade si geamuri sculptate in piatra, turnuri inalte cu ardezie și tavane din lemn.
Proprietatea, monument istoric, este construita pe un teren de 2150 mp, si include 33 birouri, 4 bai, 4 grupuri sanitare si 2 balcoane.
Planurile casei realizate de arhitectul Grigore Cerkez ce au fost depuse pe 14 mai 1910 specificau constructia unui “corp de clădire cu 2, 3 şi 4 caturi, de zid masiv, acoperit cu ţiglă”. Casa mare, cu etaj, cu camere bine luminate, avea la demisol sufragerie de vară, biroul de vară, o bucatarie, o pivniţă, o cămară şi camerele angajatilor. Spre stradă, la parter, era anticamera şi biroul, un hall spatios, iar spre grădină, salonul, florăria şi sufrageria, apoi oficiul, cămara, camerele slugilor şi o baie. La parter vestibulul dotat cu ferestre cu vitralii este decorat original cu sculpturi si are si două scări interioare. La etaj, spre stradă, erau sala de studiu şi biblioteca, un salon cu ferestre ample în stil neogotic, iar spre grădină, era situate camera stapanei casei alaturi de camera domnului, cu baie comună şi acces pe terasă. Accesul spre camera copilului si camera dadacei se facea din dormitorul principal al doamnei.

In 1960, proprietatea a gazduit scoala medie de coregrafie si balet.

O proprietate exclusivista si intima, cu o localizare excelenta intre Piata Romana si Piata Victoriei.LOCATIE PROPRIETATE SI CONTACT

Monica Mincu
Project Manager
0738.974.400
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.